Restaurantul Pensiunii Valea Mariei are o capacitate de 40 locuri.

Mobilierul este sculptat in stil traditional montan, care impreuna cu muzica populara ce v-o oferim, creaza o atmosfera specifica zonei. Va invitam sa degustati mancarurile cu specific novacenesc preparate din produse care provin de la fermele producatorilor locali. Desigur, meniul poate fi si diversificat conform solicitarilor primite.

In plus pensiunea a fost construita astfel incat clientii nostri sa poata vedea din restaurant cat de curat se gateste in bucatarie.

Dispunem de: bar, restaurant, gradina/curte, ferma proprie, terasa.

Cele patru mari calitati ale preparatelor gatite aici sunt:

1. gustul (sunt suficient de gustoase si pentru cei mai pretentiosi musafiri,tinand cont de faptul ca mancarea este gatita dietetic)
2. dieta (mancarea gatita dietetic si nu folosim produse semipreparate)
3. curatenia (aveti posibilitatea sa vedeti din restaurant cum se gateste in bucatarie)
4. produse de casa (folosim multe produse de la agricultorii si fermierii zonali si preparate in casa)

Oferim un meniu traditional romanesc, cu bucate sanatoase din ingrediente ecologice. De la supe si ciorbe pana la deserturi, toate sunt gatite dupa retetele bunicii. Paine de casa, siropuri si dulceturi din fructe de padure, prajituri de casa, vin fiert cu mirodenii sau tuica cu piper, toate va vor incanta papilele gustative.

Sistemul de servire la restaurant este:

1. Turistii pot opta intre cele trei variante de tarife expuse la sectiunea "TARIFE SI CONDITII" si anume: Mic Dejun, Demi-Pensiune sau Pensiune Completa.

2. Turistii pot alege varianta "Meniul Zilei"(Mic Dejun 35 lei, Pranz 45 lei, Cina 40 lei) sau pot comanda la sosire din "Meniul Restrans" al restaurantului.

3. Turistii pot comanda din varianta de "Meniu Extins" trimis pe email odata cu confirmarea rezervarii, dar aflat si in dotarea camerelor, cu rugamintea de a lansa comanda la ospatar sau telefonic la 0741.627.434 cu cel putin 5 ore inainte.

O atractie aparte este faptul ca aveti posibilitatea sa va prindeti singuri cu undita sau cu minciogul pastravii din bazinul din spatele pensiunii, langa padurea de brazi, prin care susura un izvor din munte.